Zásady ochrany soukromí

Děkujeme za návštěvu naší stránky. Těší nás, že se zajímáte o naši společnost a produkty. Ochrana vašich osobních údajů je pro nás nesmírně důležitá. Z toho důvodu považujeme všechny osobní údaje, které nám poskytnete (například jméno, adresu, e-mailovou adresu a telefonní číslo), za přísně důvěrné informace. Naše opatření na ochranu dat a soukromí jsou v souladu s českým zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon“). Správcem osobních údajů je ESSELTE, s.r.o., IČ 25107721, sídlo Praha 4, V Lužích 818, PSČ 14200, spisová značka C 50233 vedená u Městského soudu v Praze.

Shromažďování a použití vašich údajů

Shromažďování, zpracování a/nebo použití vašich osobních údajů slouží výhradně pro účely obchodní transakce, konkrétně v rámci poskytování našich online služeb, zvláště pak uživatelského účtu, a zpracování platebních transakcí. Vaše osobní údaje jsou uloženy výhradně v naší společnosti, a to pouze po dobu nezbytně nutnou pro naplnění účelu jejich zpracování. Po shromáždění jsou vaše osobní údaje přenášeny prostřednictvím internetu s využitím 128bitového SSL šifrování.  Informace o vaší kreditní kartě u nás neukládáme, ty jsou shromažďovány a zpracovávány přímo poskytovatelem platební služby Wirecard AG. Navíc nám můžete poskytnout povolení odesílat vám informační materiály či bulletiny od společnosti Esselte Leitz GmbH & Co. KG. Toto povolení je udělováno jakožto součást registračního procesu během první registrace.

Jako pořadateli online školení je nám dovoleno předat osobní údaje účastníků (jméno a příjmení, e-mailová adresa) a také výsledky testu (skóre) Vašemu zaměstnavateli anebo jeho mateřské společnosti sídlící v rámci Evropské Unie za účelem uložení a zpracování těchto údajů.

Pokud nám poskytnete osobní údaje, zásadně je neposkytneme jakékoli třetí straně s výjimkou naší mateřské společnosti Esselte Leitz GmbH & Co. KG, Siemensstrasse 64, 70469 Stuttgart. Zpřístupnění údajů bude provedeno pouze v rámci povolení, které můžete udělit vy, v rámci zpracování vašich dotazů, vašeho použití služeb, a to námi autorizovaným subdodavatelům, kteří obdrží nezbytné informace pouze za účelem provedení objednávky a mohou je využít čistě jen k zamýšlenému účelu; dále v rámci zpracování smluvních údajů podle zákona zpracovatelům; nebo v rámci vyhovění právním nařízením, a to orgánům, jež mají na tyto údaje právo.

Zabezpečení

Přijali jsme technická a organizační opatření k zajištění bezpečnosti našeho webu a ostatních systémů proti ztrátě, zničení, přístupu, úpravám či šíření vašich údajů neoprávněnými stranami. Přístup k zákaznickým údajům je možný pouze po zadání osobního hesla. Vždy bystě měli své přihlašovací údaje považovat za důvěrné a po skončení komunikace s námi se ujistit, že jste zavřeli okno prohlížeče – zvláště v situacích, kdy využíváte sdíleného počítače.

Soubory cookie

Některé z našich webů využívají tzv. soubory „cookie“. Cookie jsou malé textové soubory, které se ukládají lokálně, ve většině případů dočasně, v mezipaměti prohlížeče. Soubory cookie se používají zejména k rozpoznávání internetového prohlížeče. Soubory cookie slouží k řízení relace a statistické analýze. Tyto soubory cookie neobsahují absolutně žádné osobní údaje. Pomocí souborů cookie nezískáváme ani vaše jméno, ani vaši e-mailovou adresu. V rámci vytvoření příjemného a konzistentního prostředí pro naše zákazníky je v některých případech potřeba využít soubory cookie ke zpracování informací za účelem lepšího pochopení toho, co od našeho webu očekávají. Soubory cookie nám rovněž mohou pomoci lépe přizpůsobit vaši návštěvu vašim potřebám. Informace z vaší návštěvy využíváme k optimalizaci vaší další návštěvy na našem webu.

Typy používaných souborů cookie

Naprosto nezbytné soubory cookie

Naprosto nezbytné soubory cookie našim zákazníkům umožňují pohyb po webu a využívání jeho funkcí. Požadované služby, jako je přístup do chráněných oblastí a našeho katalogu produktů, nelze provádět bez použití souborů cookie. Tyto soubory cookie neshromažďují žádné informace o vaší osobě, které by bylo možné použít k marketingovým či reklamním účelům. Náš online obchod využívá soubory cookie k zabezpečenému ukládání obsahu vašeho online nákupního košíku po dobu trvání nákupu.

Naprosto nezbytné soubory cookie používáme k těmto účelům:

•        K identifikaci vás jakožto uživatele na jednotlivých stránkách, aby byly stránky prezentovány správným způsobem.

•        Abychom zajistili, že náš web správně funguje a poskytuje požadované funkce.

•        V rámci podpory registrace nových uživatelů.

•        K uložení vašich upřednostňovaných nastavení, jako je nastavení jazyka či vyhledávání.

•        K uložení vašich nastavení týkajících se použítí souborů cookie.

Analytické soubory cookie

Analytické soubory cookie shromažďují informace týkající se toho, jak jednotliví uživatelé využívají naši stránku. To slouží ke zlepšení funkčnosti našeho webu, ke zjištění, které oblasti webu naše zákazníky nejvíce zajímají, a k získání podrobnějších informací o efektivitě našich reklamních kampaní. Toto vše přispívá k tomu, abychom dokázali zaručit, že vám náš web poskytne při vaší návštěvě ty nejlepší možné služby.

Výkonové soubory cookie používáme k těmto účelům:

•        K přípravě statistik o tom, jak je náš web používán.

•        Ke zjištění, jak efektivní jsou naše reklamní kampaně.

•        K přístupu ke známému chování uživatelů, jež není přiřazeno ke konkrétním jednotlivým osobám a slouží ke zlepšování našeho webu.

Jak dlouho jsou soubory cookie uloženy v zařízení?

Dočasné soubory cookie

Všechny naše zabezpečené stránky využívají dočasné soubory cookie („relační soubory cookie“), jež jsou omezeny na jedinou relaci. Tyto soubory cookie slouží k přiřazení ID relace a jeho uložení, abyste se mohli pohybovat po různých oblastech našeho webu bez zbytečného přerušování. Tato ID relace se rovněž používá k vytváření vnitřních hlášení. Na základě této ID relace vás není možné přesně identifikovat. Tyto typy souborů cookie rovněž nezanechávají na vašem pevném disku žádné přístupné informace. Většina vašich souborů cookie od přímých poskytovatelů jsou právě relační soubory cookie, jejichž platnost vyprší ihned po zavření internetového prohlížeče.

Trvalé soubory cookie

Naše analytické soubory cookie od přímých poskytovatelů a soubory cookie třetích stran jsou trvalými soubory cookie, protože slouží k tomu, abychom dokázali lépe identifikovat uživatelské vzorce chování z dlouhodobějšího hlediska nebo abychom mohli nabídnout další funkce, o něž jste požádali v souvislosti s personalizací webu a s uloženým obsahem. Tyto soubory cookie mohou být ve vašem počítači uloženy po dobu 24 hodin, v závislosti na své funkci.

Jak jsou soubory cookie spravovány?

Obecně slouží ke správě souborů cookie nastavení vašeho prohlížeče, ale ke konkrétnějšímu nastavení souborů cookie pouze pro náš web můžete využít také náš nástroj určený pro správu souborů cookie. Soubory cookie umisťujeme proto, abychom mohli ukládat vaše nastavení souborů cookie. Pokud se rozhodnete prostřednictvím nastavení svého prohlížeče úplně upustit od používání souborů cookie, budete muset opětovně upravovat nastavení v našem nástroji při každé návštěvě.

Odstraňování a deaktivace souborů cookie prostřednictvím správy prohlížeče

Soubory cookie můžete spravovat pomocí svého webového prohlížeče. Kdykoli můžete nastavit, aby vás prohlížeč upozornil vždy, když přijmete soubor cookie.  Díky tomu se budete moci sami rozhodnout, zda tento soubor cookie přijmout či nikoli.  Soubor cookie dokáže v mžiku přečíst data na vašem pevném disku a vy jej můžete z počítače kdykoli odstranit. Další informace o tomto tématu se dozvíte v nápovědě svého prohlížeče.

Webová analýza

Náš web využívá službu webové analýzy s názvem Google Analytics, kterou poskytuje společnost Google, Inc. (dále jen „Google“). Služba Google Analytics využívá soubory cookie. Informace generované souborem cookie týkající se vašeho použití tohoto webu jsou obecně přenášeny a ukládány na server společnosti Google v USA.  V případě aktivace anonymní adresy IP na tomto webu však předtím v členských státech EU nebo jiných skupinách EHP společnost Google zkrátí vaši adresu IP.  Ve výjimečných případech může dojít k tomu, že je na server společnosti Google v USA přenesena úplná adresa IP a zkrácena až zde.  Jménem provozovatele tohoto webu společnost Google tyto informace použije k vyhodnocení vašeho použití tohoto webu, k sestavení zpráv o aktivitě na webu a k poskytnutí dalších služeb provozovateli webu, týkajících se použití webu a využití internetu. Adresa IP přenesená vaším prohlížečem v rámci služby Google Analytics nebude přiřazena k žádným jiným datům v držení společnosti Google. Použití souborů cookie můžete odmítnout vybráním příslušného nastavení v prohlížeči. Pamatujte však, že pokud tak učiníte, nebudete možná moci plně využívat všech funkcí, které tento web nabízí.   Navíc můžete společnosti Google zabránit ve shromažďování dat generovaných souborem cookie, který náš web využívá (včetně vaší adresy IP), stažením a nainstalováním zásuvného modulu plug-in prohlížeče, který je dostupný na adrese https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Sociální sítě

Náš web využívá záložkového zásuvného modulu plug-in „AddThis“ od společnosti AddThis, 1595 Spring Hill Road, Suite 300, Vienna, VA, 22182, USA (dále jen „AddThis“). AddThis vám umožňuje uložit stránky do záložek a sdílet obsah z našeho webu na sociálních sítích. Při použití zásuvného modulu plug-in AddThis se používají také soubory cookie. Data generovaná v tomto procesu (např. čas použití nebo jazyk prohlížeče) jsou přenášena na server služby AddThis v USA, kde jsou zpracována. Další informace o tom, jak jsou data shromažďována a jak je služba AddThis využívá, najdete na adrese http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy. Na této stránce naleznete informace o charakteru zpracovávaných dat a o jejich plánovaném použití. Zmiňovaná data nezpracováváme. Při použití služby AddThis zároveň souhlasíte se zpracováním dat službou AddThis. Použití vašich dat můžete kdykoli odmítnout pomocí „odhlašovacího souboru cookie“ či odhlášením přímo ze služby AddThis na adrese http://www.addthis.com/privacy/opt-out.

Odstranění a úprava vašich osobních údajů

Máte právo bezplatně získat informace týkající se vašich uložených osobních údajů, stejně jako máte právo opravit, smazat či zablokovat své osobní údaje. Svůj souhlas s použitím vašich osobních údajů můžete kdykoli zrušit buď celkově, nebo jen pro konkrétní účely vůči společnosti ESSELTE, s.r.o., IČ 25107721, sídlo Praha 4, V Lužích 818, PSČ 14200, přičemž účinek bude platit i do budoucna. Následně bez prodlení odstraníme vaše údaje z naší databáze. Své údaje můžete rovněž upravit či opravit. To lze provést buď pomocí kontaktního formuláře, nebo nás můžete kontaktovat poštou na adrese ESSELTE, s.r.o., IČ 25107721, sídlo Praha 4, V Lužích 818, PSČ 14200. Všechny bulletiny také obsahují informace o tom, jak můžete ukončit jejich odběr. Po podání žádosti vám e-mailem potvrdíme zrušení souhlasu a odstranění vašich údajů z databáze.

Dodatek k těmto zásadám ochrany soukromí

Veškeré plánované změny těchto zásad ochrany soukromí zveřejníme na této stránce, takže si budete moci kdykoli přečíst, jaké informace shromažďujeme a jak je zpracováváme či využíváme. Pokud máte k těmto zásadám jakékoli dotazy, kontaktujte nás prosím prostřednictvím kontaktního formuláře.